Hovedseksjon

Sykkelservice på hjemmebane

sykkel service

Når våren banker på, fortjener alle sykler litt stell. Det gjelder både de syklene som har stått på vinterlagring og de som har trosset snø og slaps gjennom vinteren. Med nyoverhalte sykler og bare veier er sykling til skolen en fin hverdagsaktivitet for skolebarna. Det finnes ingen aldersgrense for når barn bør sykle til skolen. Det vil avhenge av trafikkforholdene, barnets modenhet og sykkelferdigheter. Det er foreldrene som avgjør om elevene får sykle på skoleveien eller ikke.

Her er en sjekkliste du bør gå gjennom før syklene er klare for skoleveien:

Vask og rens

Start med å spyle av den overflatiske skitten. Deretter kan du vaske sykkelen med fettløselig såpe, for eksempel oppvasksåpe, varmt vann og en svamp eller klut. Til slutt kan du spyle sykkelen for å skylle vekk såpe og skitt.

Smør den rene sykkelen

Når sykkelen er blitt helt ren, er det lurt å avfette kjedet og tannhjulene. Etterpå smører du med olje, mens du snurrer pedalene bakover. Etter noen minutter tørker du vekk overflødig olje. Gir og wirer kan også få noen dråper smøreolje.

Juster gir og bremser

Sjekk at gir og bremser fungerer som de skal. Stram bremsene og juster girene med justeringsskruene som sitter på giret. Ta en ekstra kontroll av bremsene, at de er riktig plassert og ikke for mye slitt. Bremseklosser har merker som viser hvor slitte de kan bli. Har du nådd denne grensen, må du skifte klossene.

Sykkelservice på hjemmebane